Dibuix

Trobat a la xarxa

Observo les parets que antany foren llenços. La de davant té dibuixada la silueta de la nena i la mirada que salvava la distància amb l’infinit. Més enllà, la figura de filferro d’uns arbres nus l’envolten d’hivern. No fa preguntes, no busca respostes, no demana, no exigeix​​, preveu l’aridesa del silenci total que l’envolta, sabedora que és més que un instant, que una ombra. Aquí i allà, unes cases dispersades toquen el cel amb les gairebé etèries colobres negres que escapen de les cendres.

Tot sembla fluir i ella li somriu al sol que llueix, malgrat l’aparent boira del paisatge, i es beu la seva mel. Fa un pas més enllà del mapa imaginari i cerca l’aiguaneix de pedra roja. S’acofla i respira el vent que brolla, llavors em mira i m’entrega la clau del crepuscle matutí.

10 respostes a “Dibuix

  1. Avui he vist un crepuscle matutí d’alt nivell. Molts dies el veig i sempre és diferent. Si en tens la clau, potser encara el podràs veure.

  2. Aquesta nena té la clau de coses molt imteressants, crec que el silenci no li destorba, ans al contrari. Quina sort que tenguis la clau tu, ara!

    Aferradetes, nina-

  3. El poeta, avui, ha collit pinzells
    i per colors les lletres….
    Tenia l’alè en l’horitzò…
    Fluien llums acolororides…
    Volia deixar plasmada
    la bellugadissa del instant únic.
    I els mots fluien com rajolí
    i triaven el lloc immortalitzant-se
    i els colors parlaven sense embulls
    Pau i Guerra, aleshores, amigaven
    i es feu la quietud i en el dibuix
    es podia llegir en format arquet..
    – El silenci .és nostre himne de Pau.
    ………………………… Anton.

T'escolto...